Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

Diergezondheid

Diergezondheid

Blauwtong Slaat Toe in Zwitserland: Nederlandse Veehouders Op Scherp

Het eerste geval van blauwtong in Zwitserland sinds 2021 zet de Europese veehouderij op scherp. Een rundveebedrijf nabij het meer van Genève is getroffen, wat de urgentie voor preventie in Nederland onderstreept. Met ruim 6.300 getroffen locaties in eigen land, en de ziekte die zich verspreidt in buurland Duitsland, staan Nederlandse boeren voor een cruciale uitdaging.

Lees verder »
Diergezondheid

Alarmerende oproep: Duitse veehouders moeten snel handelen tegen blauwtong

Het Duitse ministerie van landbouw slaat alarm over de snelle verspreiding van blauwtong, een gevaarlijke veeziekte die nu bijna heel Duitsland treft. Veehouders worden dringend opgeroepen hun schapen en runderen te vaccineren om verdere verspreiding en economische schade te voorkomen. Ondanks het bewezen succes van vaccinatie in Nederland en België, aarzelen veel Duitse boeren nog. 

Lees verder »
Diergezondheid

Innovatieve stallucht methode verhoogt grasgroei voor melkvee

De familie Bosman heeft de Dutch Dairy Challenge 2024 gewonnen met hun baanbrekende concept OMmissie. Dit systeem leidt stallucht via een drainagesysteem naar de bodem van een weide, waar bacteriën methaan omzetten in water en koolstofdioxide, wat resulteert in verbeterde grasgroei. Dit innovatieve idee leverde hen zowel de jury- als de publieksprijs op.

Lees verder »
Scroll naar top