Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

Future Farming

Future farming

Boeren in nood: LTO pleit voor flexibiliteit in mestbeleid

Extreme weersomstandigheden zetten Nederlandse boeren onder druk. LTO Nederland vraagt het ministerie van Landbouw om uitstel voor het uitrijden van mest en de vanggewasverplichtingen bij maïs. Door overvloedige regenval zijn veel percelen onbegaanbaar en lopen gewassen achter in groei.

Lees verder »
Future farming

Groene golf voor boeren: meer provinciale wegen open voor landbouwverkeer

Goed nieuws voor Nederlandse boeren: vier provincies stellen meer wegen open voor landbouwvoertuigen. Groningen, Overijssel, Gelderland en Zuid-Holland maken de weg vrij voor trekkers op geselecteerde provinciale routes. Deze beslissing, ingegeven door nieuwe landelijke regelgeving, beoogt niet alleen de mobiliteit van agrariërs te verbeteren, maar ook de verkeersveiligheid te verhogen.

Lees verder »
Future farming

Bloeiende biodiversiteit: Enschedese boeren krijgen steun voor kruidenrijk grasland

Enschedese boeren kunnen nu profiteren van een aantrekkelijke subsidie om hun gewone grasland om te toveren tot kruidenrijk grasland. Via het ‘1001ha-initiatief’ kunnen agrariërs tot 40% van de kosten vergoed krijgen, met een maximum van €18.000. Dit initiatief, een samenwerking tussen LTO, Urgenda en de gemeente, beoogt minimaal 120 hectare kruidenrijk grasland te realiseren.

Lees verder »
Future farming

Watermanagement 2.0: slimme integratie van Nederlandse landbouwtools

Nederlandse boeren staan aan de vooravond van een revolutie in watermanagement. Door de samensmelting van bestaande tools zoals BBWP, BWW en IMAP, wordt kennisversnippering tegengegaan en efficiëntie verhoogd. Deze geïntegreerde aanpak biedt niet alleen kostenbesparingen, maar geeft boeren ook beter inzicht in duurzaam bodem- en waterbeheer.

Lees verder »
Future farming

FrieslandCampina’s weidevogelfonds: een nieuwe kans voor de grutto

FrieslandCampina lanceert een baanbrekend initiatief om de weidevogelstand te versterken. Het nieuwe fonds, dat deel uitmaakt van een breder biodiversiteitsplatform, zal melkveehouders ondersteunen bij hun inspanningen voor weidevogelbeheer. Met de ambitie om in 2025 de eerste 20 bedrijven te ondersteunen, biedt dit fonds een unieke kans om de dramatische afname van weidevogels, zoals de iconische grutto, tegen te gaan.

Lees verder »
Scroll naar top