Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

Het is nú tijd voor biogas
CCS Energie-advies

Het is nú tijd voor biogas

Maak kennis met Bio-Line. Eén paraplu voor al onze agrarische innovaties. Wat al onze innovaties met elkaar gemeen hebben is dat ze bijdragen aan de ultieme vorm van kringlooplandbouw.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Vanuit hartje Deventer staat Bio-Line in het midden van de groene revolutie in de landbouw. Als pioniers voor het platteland streven we met onze innovaties continu naar samenwerking met de natuur voor de meest klimaatbestendige vorm van landbouw. Landbouw waar winstgevendheid en milieu hand in hand gaan. Alles voor een toekomstbestendige bedrijfsvoering.
Wil je bijdragen aan de kringlooplandbouw? Als boer kun je biogas opwekken met behulp van mono-mestvergisting. Hiermee draag je bij aan de ultieme vorm van kringlooplandbouw. En met resultaat! Namelijk 75 procent minder methaanemissie uit mest en een halvering van de stikstofemissie in de stal. Wist je dat je met onze Bio-UP op je erf óók groen gas kan produceren? Deze installatie zet namelijk jouw biogas om in groen gas wat direct ingevoerd kan worden in het lokale gasnet. Een mooi voorbeeld hiervan is een Bio-UP installatie van ons bij Hoge Hexel B.V. Hier staat de grootste boerderijschaal mono-varkensmestvergister van Nederland! Ze vergisten 15.000 ton vleesvarkensmest en vermijden 1300 ton CO2-uitstoot. Met het groene gas dat ze van biogas maken, met zo’n 40m3 per uur, voorzien ze maar liefst 240 (!) woningen van groen gas. Hiermee is bijna het gehele dorp Hoge Hexel van het aardgas af.
Je kan ook nog een stapje verder gaan, namelijk met onze Bio-HUB. De Bio-HUB staat letterlijk en figuurlijk voor verbinding. Installaties van verschillende boeren worden aan elkaar gekoppeld in een ‘hub’, zo kan er op grotere schaal biogas worden geproduceerd. Dit kan tegen relatief lagere kosten en een hoger rendement.
Met onze ervaren experts in energietransitie verzorgen we de complete realisatie van agrarische innovaties: van advies en alle denkbare subsidies tot bouw en onderhoud. Zo komt de compleet circulaire samenleving steeds dichterbij.
Om écht een verschil te kunnen maken hebben we zoveel mogelijk boeren nodig op onze missie. Sluit jij je aan? Maak snel een vrijblijvende afspraak met één van onze ervaren experts.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top