Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

Robotmelken: de toekomst van efficiënte melkveehouderij

Melkveehouders, let op! Experts Jolien Vandewalle en Wim Vandecaveye bieden baanbrekend advies over voederoptimalisatie en melkrobotefficiëntie. Hun specialistische kennis helpt bij de cruciale overstap naar robotmelken en het maximaliseren van de melkproductie. De innovatieve Robotscan analyseert data om koeien beter te laten presteren en voerkeuzes te perfectioneren. Deze technologie verbetert niet alleen de diergezondheid, maar verhoogt ook de productiviteit. Ontdek hoe deze revolutionaire aanpak uw bedrijf kan transformeren en uw winst kan verhogen. Mis deze kans niet om voorop te lopen in de moderne melkveehouderij!

 

Voordelen van robotmelken
Robotmelken biedt vele voordelen voor melkveehouders. Allereerst verbetert het de diergezondheid door continue monitoring van de uiergezondheid en andere mogelijke gezondheidsproblemen. De data die door de melkrobot wordt verzameld, helpt bij het identificeren van noodzakelijke veranderingen in het dieet van de koe en welke toevoegingen nodig zijn voor een optimale productie.

 

De rol van voeradvies
Voeradvies speelt een cruciale rol bij het optimaliseren van de efficiëntie van melkrobots. Door gespecialiseerde voeders aan te bieden, zoals die van Agrifirm-Quartes, worden koeien gemotiveerd om de robot meerdere keren per dag te bezoeken. Dit verhoogt niet alleen de melkproductie, maar zorgt er ook voor dat de dieren gezonder zijn.

 

De innovatieve robotscan
De Robotscan is een baanbrekende tool die data van het robotprogramma analyseert om de prestaties van koeien visueel te beoordelen en gerichte voer aanpassingen te maken. De resultaten van de Robotscan bieden op maat gemaakt advies om de efficiëntie van de robot en de melkproductie te maximaliseren. Bovendien kan de data van de Robotscan worden gebruikt om de instellingen van de robot te optimaliseren en prioriteit te geven aan koeien in verschillende lactatiestadia.

 

Kennis van experts
Jolien Vandewalle, met haar achtergrond in de diergeneeskunde en een focus op herkauwers, en Wim Vandecaveye, met zijn ervaring in de agrarische sector en kennis van melkapparatuur, brengen een schat aan kennis naar het Rundvee team. Zij helpen bedrijven bij de overstap naar robotmelken en het optimaliseren van de melkproductie op bedrijven met draaiende robots.

 

Resultaten uit de praktijk
Praktijkvoorbeelden tonen aan dat melkveehouders die voeradvies en melkrobots combineren aanzienlijke verbeteringen zien in zowel de melkproductie als de gezondheid van hun koeien. “Het voeradvies heeft ervoor gezorgd dat onze koeien meer melk produceren en gezonder zijn,” zegt een melkveehouder.

 

Conclusie
De overstap naar robotmelken, gecombineerd met deskundig voeradvies, biedt een veelbelovende toekomst voor melkveehouders. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën zoals de Robotscan, kunnen veehouders niet alleen hun productiviteit verhogen maar ook de gezondheid van hun dieren verbeteren. Dit leidt tot een hogere melkproductie en verbeterde winstgevendheid, waardoor melkveehouders voorop blijven lopen in de moderne melkveehouderij.

Bronnen

www.agrifirm.be

www.ag.chh

Deel dit bericht

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de rundveesector? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Scroll naar top