Wind Energy Solutions (WES) uit het Noord-Hollandse Spanbroek levert de ‘grootste onder de kleine windmolens’. Ze plaatsen wereldwijd windmolens voor de opwek van energie op het eigen erf. Het oorspronkelijke ontwerp van de succesvolle WES-windturbine werd al in het begin van de jaren tachtig geproduceerd door de Nederlandse windturbinepionier Henk Lagerwey. Wij wilden hier alles over weten en gingen in gesprek met José Braakman, duizendpoot bij WES.
Waarom een WES Erfmolen?
Onafhankelijkheid van de (stijgende) energieprijzen, dat is waar de boerenerfmolen van Wind Energy Solutions voor zorgt. “De windmolen van WES is ideaal voor agrariërs die jaarlijks meer dan ca. 80.000 kWh aan stroom verbruiken. Doordat de windmolens de hoogste opbrengst in kWh per geïnvesteerde euro hebben, verdienen zij zich ook het snelste terug. De terugverdientijd van onze windmolens is al vanaf 4 jaar”, vertelt José Braakman enthousiast.
De windmolens hebben een bewezen levensduur van 25 jaar en zijn goed in het landschap in te passen. De Lagerweij technologie waar de molens op draaien heeft zich de afgelopen veertig jaar door en door bewezen. Dit maakt dat de molens een hoge betrouwbaarheid en hoge beschikbaarheid hebben en makkelijk zijn in het onderhoud.
WES op Rundvee & Mechanisatie Vakdagen
“Deelname aan RMV stelt ons in staat in contact te komen met potentiële kopers en te horen wat er speelt bij onze doelgroep. Het is regelmatig voorgekomen dat we de verkoop van een windmolen rechtstreeks konden linken aan onze aanwezigheid op een van de beurzen,” aldus José. Er is altijd iets te zien in de stand van WES. Ze zetten een nacelle (de behuizing van de winturbine) of rotorkop neer, zodat bezoekers direct een idee krijgen van het formaat van de windmolen.
Smart Badge Technology
WES maakt volop gebruik van de Smart Badge Technology van Easyfairs. “Op de beurs dragen bezoekers een badge met een QR code, die wij scannen als bezoekers geïnteresseerd zijn in meer informatie. De QR code bevat informatie over de bezoeker zoals naam en contactgegevens. Dankzij de inzichten die naar voren komen uit het scannen van de QR code, weten wij precies welke bezoekers interesse hebben in onze windmolens, op welke tijdstippen het druk is en we dus extra standpersoneel in kunnen zetten, wat de geografische spreiding is van onze leads en welke medewerkers de meeste leads hebben verzameld. Als we een QR code scannen met onze mobiele telefoon, voegen we direct een notitie toe. Zo hebben we na afloop van de beurs een overzicht van de leads die we snel willen opvolgen, en welke later gecontacteerd kunnen worden”.
De spreiding van leads op RMV Hardenberg en RMV Gorinchem maakt voor WES duidelijk dat het meerwaarde heeft om deel te nemen op beide locaties van Rundvee & Mechanisatie Vakdagen.