Evenementenhal Hardenberg | 21, 22 & 23 oktober 2025

Evenementenhal Gorinchem | 25, 26 & 27 november 2025

Ferti Plus BV

Product delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Beschrijving

HET CONCEPT
RendementsWijzer analyseert allereerst de mogelijkheden van het melkveebedrijf, aan de hand van het beschikbare fosfaatquotum, de melkproductie en het aantal melkkoeien en jongvee. Daarna brengt RendementsWijzer de financiële effecten in beeld van slimme aanpassingen in het fokkerijplan. Uiteindelijk blijkt dat veel bedrijven zomaar duizenden euro’s meer kunnen verdienen.

BEPALEN VAN DE MEEST WAARDEVOLLE DIEREN
Het bepalen van de meest waardevolle dieren op stal is een belangrijke stap in het proces om het netto rendement te verbeteren. Een stap waarvan gebleken is, dat hij beter op basis van feiten genomen kan worden dan op emotie. De theoretische melkveehouder kan deze selectie op basis van merktesten doen en voor de praktisch ingestelde melkveehouder is het selectieprogramma TopRanking een uitkomst.

GESEKST SPERMA IS DE SLEUTEL
Met de beschikbaarheid van vrouwelijk en mannelijk 4M gesekst sperma hebben we een tool in handen gekregen, die veel invloed uit kan oefenen op het netto rendement. Doordat dit sperma gemiddeld 90% nakomelingen geeft met de gewenste sekse en qua drachtigheidsresultaten absoluut niet meer onder doet voor conventioneel sperma, is het gebruik hiervan buitengewoon interessant geworden.

Door maximaal 30% van de beste dieren met vrouwelijk gesekst sperma te insemineren, zullen er alleen nog maar uit de allerbeste dieren nakomelingen op het bedrijf geboren worden. Er hoeft dus praktisch geen selectie meer plaats te vinden bij de vaarskalveren, pinken of vaarzen. De jaarlijkse vervanging van de veestapel is gegarandeerd en er wordt voorkomen dat teveel jongvee kostbaar fosfaatquotum bezet houdt. Fosfaatruimte, die ook in gebruik zou kunnen zijn bij een melkkoe. Gezonde oudere koeien die met veel gemak melk produceren, moeten nog te vaak voortijdig het veld ruimen en brengen als het mee zit nog 850 euro op. Net op het moment dat ze hun eigen opfokkosten van om en nabij de 1750 euro terugverdiend hebben.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top