Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

Toekomst van de agrarische sector: ontdek de 12 genomineerden voor de RMV Hardenberg Innovatie Award

HARDENBERG – De 12 innovaties die strijden om de prestigieuze RMV Hardenberg Innovatie Awards zijn bekend! Vanaf nu kan het publiek stemmen op hun favorieten in de categorieën Dier- & Bodemgezondheid en Duurzaamheid & Technologie. De felbegeerde prijs wordt uitgereikt op woensdag 23 oktober, tijdens de bruisende exposantenborrel in de Scheepsbar, na afloop van de tweede beursdag. Mis deze kans niet om mee te beslissen over de innovaties die de toekomst van de agrarische sector vormgeven!

De genomineerde innovaties worden dit jaar gepresenteerd in de Stal van de Toekomst in Hal 7, waar ook gestemd kan worden én de winnende innovaties van afgelopen jaar te bekijken zijn. Verder is het concept gelijk aan vorig jaar: de innovatie award in zowel Hardenberg als eind november in Gorinchem is een publieksprijs. Uiteindelijk wordt de landelijke award bepaald door een vakjury. Het verschil met vorig jaar is dat er 2 landelijke winnaars zijn door de extra categorie die is toegevoegd.

Binnen de categorie Duurzaamheid & Technologie zijn er zeven genomineerden: de Collie halsband van Collie.eu, CattleEye van GEA, het Milk Sustainability Center (MSC) van DeLaval, de Giant G2700E TELE (elektrische telescooplader) van TOBROCO-GIANT, een groot energieopslagsysteem met vloeistofkoeltechnologie van Soltec, de iXter B met SpotSpray cameratechniek van Kverneland, en de Lely Zeta van Lely.

 

In de categorie Dier- & Bodemgezondheid zijn er vijf genomineerden: Bovaer van DSM, de Spot-on spraytechniek voor klauwen van Farmula, de Rumencina Bolus van Agronovo, de Fokwaarde Methaan Efficiëntie van Semex, en de High Welfare Floor van ID Agro.

Het beursprogramma van RMV Hardenberg bestaat daarnaast ook uit een dagelijks symposium voorafgaand aan de beurs. Deze symposia worden georganiseerd in samenwerking met mediapartners als vakblad Boerderij en Nieuwe Oogst. Op de eerste dag wordt de boerderij van de toekomst besproken, waarbij verschillende directeuren aan het woord komen en hun visie op dit onderwerp belichten. Het symposium voorafgaand aan beursdag twee gaat in op Future Farming en het laatste symposium op dag drie staat in het teken van diergezondheid.

 

Verder gaat het initiatief Kijk op de Koe voor het tweede jaar op rij niet door tijdens RMV Hardenberg vanwege de verspreiding van het blauwtongvirus. Dit is een gezamenlijk besluit van de deelnemende K.I.-organisaties en beursorganisator Easyfairs. Kijk op de Koe vindt normaliter plaats in Hal 7. Dit jaar worden hier een aantal andere initiatieven gepresenteerd. Naast de stands van de K.I.-partijen is hier ook het RMV Festival te bezoeken met de leukste merchandise en een aantal stichtingen en verenigingen uit de sector, een hapje en een drankje, muziek en gezelligheid.

Deel dit bericht

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de rundveesector? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Scroll naar top