Evenementenhal Hardenberg | 22, 23 & 24 oktober 2024

Evenementenhal Gorinchem | 26, 27 & 28 november 2024

Offringa BV

Product delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Beschrijving

Valtra Unlimited introduceert de Smart Top Link voor een verbeterde nauwkeurigheid van de meststoftoepassing.

Smart Top Link verbetert de nauwkeurigheid van de meststofverspreiding door automatisch de lengte van de topstang van de strooier aan te passen om ervoor te zorgen dat de strooier tijdens de toepassing correct is gekalibreerd. Traditioneel kalibreert de bestuurder de lengte van de topstang door ervoor te zorgen dat de strooier waterpas staat om de juiste prestaties van een meststofstrooier te garanderen. Als resultaat van uitgebreide veldproeven heeft het Valtra-team echter ontdekt dat de gewichtsverandering in de strooier tijdens de strooicyclus een hoekverandering van ongeveer 3° veroorzaakt. Dit betekent dat de strooier slechts gedurende ongeveer 20% van de strooicyclus correct is gekalibreerd. Deze slechte consistentie in het strooipatroon resulteert in een opbrengstverlies en overmatige toepassing in bepaalde gebieden. Op een Deense boerderij bleek dit een negatief gemiddeld effect van € 20/ha te hebben. De Valtra Smart Top Link past de topstang in realtime aan om ervoor te zorgen dat de strooier waterpas blijft. Dit vermindert het negatieve effect met gemiddeld € 15/ha.

Beschikbaar als een Valtra Unlimited-functie vanaf begin 2024, werkt het systeem via het SmartTouch-display om een ​​gemonteerde kunstmeststrooier waterpas te houden tijdens het werk. Bij het product worden twee radarsensoren geleverd die aan de voor- en achterkant van de kunstmeststrooier zijn gemonteerd en die de afstand tot de grond meten. Deze gegevens worden gebruikt om de lengte van de topstang te regelen. Met dezelfde gegevens geeft het systeem ook de hoogte boven de grond weer. De topstang kan worden gebruikt met de meeste gemonteerde kunstmeststrooiers, ongeacht de fabrikant.

De Smart Top Link is verkrijgbaar via Valtra Unlimited op nieuwe N- en T-tractorbestellingen voor een adviesprijs van € 5000. Een aftermarketversie van het product wordt later dit jaar uitgebracht.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top